20 Apr, 2024

Services

Text size

ΑΝΑΓΟΜΩΣΕΙΣ

      Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία ΚΥΑ 618/43/05 ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΤΗΣ 17230/2005 περί  διαθεσης στην αγορά πυροσβεστηρων, διαδικασίες συντήρησης, επανελέγχου και αναγόμωσης αυτών ισχύουν τα ακόλουθα

      Ο πυροσβεστήρας πρέπει:

      1.     Να φέρει επάνω του ανάγλυφα το όνομα του κατασκευαστή.

      2.     Να έχει αριθμό σειράς η παρτίδας ανάγλυφο.

      3.     Να έχει ανάγλυφα την πίεση δοκιμής του πυροσβεστήρα.

      4.     Να έχει ανάγλυφα το CE.

      5.     Να έχει ανάγλυφα το έτος κατασκευής του.

      6.     Οι πυροσβεστήρες αναγομώνονται και  συντηρούνται από αναγνωρισμένες εταιρίες και πιστοποιημένα αρμόδια άτομα από αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης.


      Η εταιρία μας αναλαμβάνει  την συντήρηση –αναγόμωση αλλά και την προμήθεια  προϊόντων  πιστοποιημένων σύμφωνα με τα ευρωπαϊκα και τα ελληνικά πρότυπα.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ

"ΑΝΑΓΟΜΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑΣ ΣΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ"

ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ

      Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία ΚΥΑ 618/43/05 ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΤΗΣ 17230/2005 οι φιάλες των πυροσβεστήρων θα πρέπει υπόκεινται σε υδραυλική δοκιμή, ως κάτωθι:

Πυροσβεστήρες ξηράς κόνεως και αφρού κατά το 10ο έτος από το έτος κατασκευής τους.

 Πυροσβεστήρες διοξειδίου του άνθρακα ανά 10 έτη.


Η εταιρία μας ¨ΑΛΦΑ Γιαννακίδης κ ΣΙΑ Ε.Ε." είναι η πρωτη εταιρεία στην Β. Ελλάδα η οποία εξοπλίστηκε με σύστημα Υδραυλικής Δοκιμής και πιστοποιήθηκε ως επίσημο "Κέντρο Λειτουργίας Επανελέγχου Φιαλών".

Υδραυλική δοκιμή ενός πυροσβεστήρα ονομάζεται ο εργαστηριακός έλεγχος που διενεργεί η αναγνωρισμένη εταιρία( κέντρο επανελέγχου) και περιλαμβάνει τις εργασίες της συντήρησης, της αναγόμωσης και της υδραυλικής δοκιμής του δοχείου στην πίεση που έχει ορίσει ο κατασκευαστής. πρέπει να διενεργείτε στα 10 έτη της ζωής του πυροσβεστήρα χαμηλής πίεσης και κάθε 10 έτη σε πυροσβεστήρες υψηλής πίεσης.

      Τα στάδια της υδραυλικής δοκιμής είναι δύο:

  1. Aφαίρεση του προωθητικού αερίου  και του κατασβεστικού υλικού του πυροσβεστήρα
  2. Άσκηση πίεσης στον πυροσβεστήρα  με νερό σε ειδικό μηχάνημα στην πίεση αντοχής που ορίζεται από τον κατασκευαστή τού για 10 λεπτά.

 

Κατά τη διαδικασία της υδραυλικής δοκιμής ο πυροσβεστήρας μπορεί να κριθεί ακατάλληλος για χρήση διότι μπορεί να μην αντέξει στην πίεση.  Το γεγονός αυτό συμβαίνει στο 25% των πυροσβεστήρων.

     

              Η εταιρία μας αναλαμβάνει  τον επανελεγχο των πυροσβεστήρων σας ,σύμφωνα με τα ευρωπαϊκα και τα ελληνικά πρότυπα, και σας βοηθάει να εξοικονομήσετε χρήματα επαναχρησιμοποιώντας τους πυροσβεστηρες που έχουν συμπληρώσει πάνω απο 10 χρόνια ζωής.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ

"ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑ ΣΑΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ"

ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

   Πλήθος επιχειρήσεων (υφιστάμενων  ή υπό σύσταση) χρειάζονται  έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας , ανανέωση πιστοποιητικού πυρασφάλειας , εκδοση άδειας  λειτουργίας  μελέτη πυρασφάλειας  κ.α.

  Η εταιρια ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. αναλαμβάνει υπεύθυνα και μακρόθεν οικονομικότερα  την έκδοση πάσης φύσεως αδειών καταστημάτων, εταιριών ξενοδοχείων, βιομηχανικών κτιρίων καθώς και επιχειρήσεων υγειονομικού χαρακτήρα.

  Καταφέρνει και  προσφέρει στους πελάτες της την καλύτερη ποιότητα στην καλύτερη δυνατή τιμή.

  Σε συνεργασία με  αξιόλογους και έμπειρους συνεργάτες μηχανολόγους-μηχανικούς και άριστα τεχνικά καταρτισμένο προσωπικό αναλαμβάνει  τόσο την έκδοση των αδειών όσο και την τοποθέτηση  των συστημάτων πυρασφάλειας που χρειάζεται ο εκάστοτε πελάτης.

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ACROBAT READER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

3ο χλμ Λαγκαδά - Πέντε Βρυσών
57200 Λαγκαδάς - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τηλ.: 23940 23010
 Fax.: 23940 23400

Like Us On Facebook

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWLETTER ΜΑΣ